Over ons

Wie zijn wij?

Hoi, wij zijn Miriam & Joep van SynergieAdvies HSP. We delen graag ons verhaal en hoe SynergieAdvies HSP tot stand is gekomen met je. Lees door op de volgende pagina. 

Een gelukkige leraar in verbinding met zichzelf en de kinderen in de klas.
Een gelukkig kind in verbinding met zichzelf en de ander.
Een gelukkig, verbonden gezin.

Synergie staat voor verbinding in energie
Onze uitgangspunten

Weg naar Synergie Advies

Als kind

Een gevoelig, creatief meisje. Ik had veel verbeeldingskracht en een groot empathisch vermogen. Ik voelde intuïtief aan wat anderen nodig hadden en wilde graag helpen. Ik had een groot verantwoordelijkheidsgevoel en rechtvaardigheidsgevoel.

Studie culturele antropologie

Een wens naar diepgaande kennis & bewustzijn over de oorsprong van de mens (en zijn cultuur) lag hieraan ten grondslag. Ik hield me al vroeg bezig met grote levensvragen en verdiepte me in niet-westerse culturen, filosofie, religie, spiritualiteit

Managementopleiding in de culturele sector

Ik studeerde af op het distributie- en vertoningsvraagstuk van de Nederlandse film en werkte daarna als regisseur voor een bekend TV-programma. Ook was ik productie- & trafficmanager en hoofdredacteur bij een uitgeverij in Amsterdam.

Studie Pabo Montessori

Ik studeerde af op de onderwijsbehoeften van kinderen met ADHD en ADD in het montessorionderwijs en publiceerde daar ook twee artikelen over. Ik heb vele jaren met hart en ziel lesgegeven aan het jonge kind (4-9 jaar) in het montessorionderwijs en was ook intern begeleider.

2009

Start Synergieadvies

Toen nog alleen een onderwijsadviesbureau en tekstbureau. Ik begeleide diverse scholen bij de start van het passend onderwijs en schreef studieboeken, o.a. het succesvolle boek Klassenmanagement (uitg. Noordhoff) dat gebruikt wordt op diverse Pabo’s in Nederland.

2010

Docent aan de Hogeschool van Amsterdam

Docent pedagogiek aan de PABO.
Met veel liefde heb ik studenten begeleid in hun persoonlijke en professionele proces tot leraar worden. Ik specialiseerde mij daarbij in: klassenmanagement, kleuterlabs, sociaal emotioneel leren, gedrag, kindermishandeling en rouwverwerking.
2017

Studie holistisch gezins- en kindertherapeut bij het Nieuwetijdscentrum Lichtkind Lichtvlinder

Bij deze opleiding had ik direct het gevoel ‘thuis te komen’ en kon ik mijn intuïtie in combinatie met mijn ratio verder verdiepen. Dit is wat ik het liefste doe voelde ik onmiddellijk: mensen begeleiden bij bewustwordingsprocessen!

2019

SynergieAdvies HSP

Holistische praktijk voor HSP coaching therapie onderwijsadvies

De praktijk

Hier kom je te zitten of lekker te liggen!

Verse kruidenthee (en limonade voor de kids) staan klaar.

De praktijkruimte is gelegen in de tuin. Het is een sfeervolle oase van licht en rust. Ons eigen lichtcentrum waar je tot jeZelf kan komen. Het adres is Langhuislaan 35 in Landsmeer, dat is vlakbij Amsterdam-Noord en zeer goed bereikbaar met OV, fiets of auto (gratis parkeren).