Ouder en/of kind

Ben je als ouder hoogsensitief of heb je een hoogsensitief kind dat steeds overprikkeld raakt op school of thuis? Kost het opvoeden je veel energie? Of zit je zelf soms niet goed in je vel, wat zijn wisselwerking heeft op de gezinsdynamiek? Zou je meer rust en harmonie willen voor jezelf, je kind en binnen je gezin? Een gelukkig kind dat goed in zijn vel zit en met plezier naar school gaat en weer thuiskomt? De verbinding met jezelf weer herstellen, zodat je niet steeds stemmingswisselingen hebt of leegloopt? Dan sluit ons traject goed aan op jou en je kind,! 

We hebben al veel tevreden gezinnen begeleid. Onze aanpak is wezenlijk anders dan die van de reguliere therapie. We gaan ervan uit dat jullie als gezin een systeem vormen en behandelen daarom het kind niet apart. Daarnaast maken wij een behandelplan waarbij we uitgaan van een holistische visie, dat wil zeggen dat je een professioneel en persoonlijk plan krijgt voor jouw/jullie fysieke-, emotionele-, mentale- en energetische welzijn. gericht op (herstel van) verbinding. Met jou en je kind gaan we op een speelse wijze aan de slag en maken we gebruik van speltherapie, creatieve therapie, therapie in beeld, zie verder onder holistische begeleiding ouder en kind. 

Knuffelbeestjes

Beste versie van jezelf

Als ouder doe je er alles aan om een sensitieve en liefdevolle ouder te zijn en je kind zo goed mogelijk te begeleiden in de ontwikkeling. Daarbij wil je vanuit het diepste van je hart een liefdevolle verbinding met je kind. En andersom, jouw kind wil eigenlijk alleen maar liefde van jou. Soms kan het zijn dat die liefde verscholen zit onder lagen van angst, spanningen, trauma, emoties, beperkende overtuigingen, onvervulde basisbehoeften en meer. Deze kunnen van het kind zelf zijn, van de ouders, of veel verder terug in de generatie. Dit kan ervoor zorgen dat er een negatieve spiraal ontstaat waar je zelf lastig uit kunt komen, al wil je dit nog zo graag.

Wat je ook doet, je kunt elkaar niet werkelijk bereiken. Je bent uit verbinding geraakt. Allerlei omstandigheden, sommige groot en heftig en sommige ogenschijnlijk klein, kunnen er ook nog een rol bij spelen dat het niet lekker loopt met je kind op school of in het gezin. Soms zit het gewoon vast. Het stroomt niet meer. Bij jezelf, je kind of tussen jezelf en je partner. Gelukkig hoeven jullie het niet meer alleen te doen! Wij begeleiden jullie om weer de beste versie van jezelf te worden en de verbinding in jullie prachtige gezin weer te herstellen.

Wanneer je de verbinding bent kwijtgeraakt

Heftige emoties, brutaal gedrag, strijd zijn vaak het gevolg als er iets aan de hand is in de gezinsdynamiek. Of juist: terugtrekken, langs elkaar heen leven, niet meer in gesprek zijn. Waar komt dit gedrag vandaan?

Kinderen dragen of spiegelen vaak onverwerkte trauma’s en dit zorgt ervoor dat zij dit uiten in gedrag, emoties of zelfs ziekte.

Dit wordt niet altijd gezien of herkend, zeker als het gedrag van een kind iets heel anders laat zien. Of als er een label, zoals ADHD, ADD, autisme of iets anders opgeplakt is. Hoe zie je dan je kind, vanuit wie het werkelijk is, of zie je alleen nog het gedrag dat bij dat label hoort? Het kind is echter niet zijn gedrag, dit gedrag komt voort uit een behoefte.

Vanuit onze visie ‘het kind is niet zijn gedrag, onder elk gedrag schuilt een behoefte’, gaan we met u kijken welke behoeften uw kind en u hebben. We zijn daarbij gespecialiseerd in de behoeften van hoogsensitieve kinderen en volwassenen.

Door inzicht te krijgen in wat werkelijk speelt binnen het gezin en wat de behoeften zijn, ontstaat er bij het kind en de ouders rust en ruimte. Het kind hoeft niet meer te spiegelen of iets te dragen wat niet van hem of haar is. En jij als ouder kunt vanuit de verbinding met jezelf contact maken met jouw kind. Het resultaat is: een gelukkig, verbonden gezin.

Een tipi met knuffels en veertjes
Boekjes en kaarten

Stappen naar een verbonden gezin

We begeleiden jullie als gezin graag om de verbinding (synergie) te herstellen. Zodat jullie vanuit liefde en begrip voor elkaar op eigen kracht verder kunnen en de energie weer gaat stromen!

We kijken samen wat jullie als gezin bij dit proces nodig hebben. De hulpvraag en de gewenste situatie staan bij de begeleiding centraal. Daar passen we de begeleiding op aan. We gaan daarbij uit van de intrinsieke motivatie en kwaliteiten binnen het gezin.

Zo ontstaat er uiteindelijk heling bij jezelf en bij je kind. En dat is het allermooiste cadeau wat je jouw kind en jezelf kunt geven. Hoe we dit aanpakken:

Stap 1
Uitgebreide intake met uitleg over de holistische werkwijze.

Stap 2
Uittesten wat er speelt binnen het gezin met behulp van een BioTensor en ontwerp persoonlijk behandelplan

Stap 3
Holistische begeleiding ouder en kind via een combinatie van therapievormen

Diverse therapieën beschikbaar

Bij de holistische therapie en -coaching maken we gebruik van verschillende therapievormen en technieken. We maken vaak een combinatie, afgestemd op jouw of jullie persoonlijke situatie. We testen daarbij van te voren uit wat er speelt en maken daarbij gebruik van een BioTensor, hierdoor krijgen we inzicht in de kern van de problematiek.

Holistische coaching bij HSP-kenmerken

Als HSP is het een uitdaging om van deze prachtige eigenschap jouw kracht te maken. Tijdens de coaching krijg je uitleg over prikkelbelasting op basis van wetenschappelijk onderzoek. We gaan aan de slag met jouw Cirkel van Overprikkeling. Het schema Energiegevers en Energievreters geeft inzicht in je energiebalans. Stress & psycho-educatie zorgen voor meer bewustzijn. Jouw HSP-plan is altijd op maat. Ook HSS-begeleiding mogelijk.

Psycho-educatie over je holistisch systeem

Je leert hoe gedrag samenhangt met je interne proces en externe proces, je beperkende overtuigingen, oerangsten en basisbehoeften. Op basis van analyse van jouw programmeringen, overtuigingen, patronen word je je bewust wat er in jouw holistisch systeem zit om geheeld/verwerkt te worden. We begeleiden jou vanuit wetenschappelijke inzichten uit de intergenerationele traumatherapie en holistische psychologie.

Therapie in beeld

Therapeutisch werken met Playmobil-poppetjes.
Via een (familie)opstelling krijg je inzicht in de dynamiek in jouw gezin en de herkomst van een bepaald probleem of thema. Ook word je je bewust van jouw kwaliteiten, hoe je deze inzet, wat je belemmert en hoe je dit zelf kunt veranderen. Therapie in beeld kan ook gebruikt worden bij bewustwording van interacties in de klas, het werk of andere relaties. Deze therapievorm is gebaseerd op systeemtherapie en contextuele therapie.

Innerlijk Kindwerk

Een vorm van regressietherapie (terug in de tijd) en/of reïncarnatietherapie (terug in een vorig leven). Met Innerlijk Kindwerk kom je tot de kern, waardoor diepgaande heling plaatsvindt. Tijdens een sessie volgen we jouw lichaam-geest-ziel (holistisch systeem). Een sessie is gericht op loslaten van blokkades en verbinding maken met je eigen energie. Ervaar deze therapievorm en maak weer verbinding met jouw ziel.

Holistische Begeleiding ouder en kind

Dit is een unieke therapievorm waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende technieken, zoals: kinderyoga, mindfulness, ademhalingstechnieken, creatieve werkvormen en meer. Hierbij werken we met de chakra's, de energiesystemen in ons lichaam. Hier kunnen blokkades zitten. Met holistische begeleiding doorbreek je deze blokkades, waardoor de energie bij jezelf, je kind, kortom in het gezin (of in de klas) weer vrij kan stromen.

Emotional Freedom Techniques (EFT)

Dit is een methode die we je aanleren volgens het principe ‘Help mij het zelf te doen!’. EFT helpt om gevoelens, gedachten en emoties die blokkades vormen in jezelf te verwerken en los te laten. Bij deze techniek klop je zachtjes op verschillende punten op het hoofd en het lichaam. Het is gebaseerd op dezelfde meridiaanleer als acupunctuur. Hierdoor kan energie die vastzit weer gaan stromen, waardoor stress, emotionele en mentale blokkades oplossen.

Meditatie & mindfulness

Meditatie is een van de beste manieren om innerlijke rust te krijgen en het zelfgenezend vermogen te activeren. Meditatie gericht op lichaamsbewustzijn en ademhaling vormen een belangrijk onderdeel van de consulten. We werken daarnaast ook met mindfulness-oefeningen om uit je hoofd te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode die stressverlagend werkt, zorgt voor rust in je hoofd en lijf, waardoor je meer grip ervaart op je leven. Miriam is tevens een ervaren mindfulnessdocent.

Reiki

Reiki is een helende energie die we kunnen inzetten om het zelfgenezend vermogen van het lichaam-geestsysteem te activeren. We zijn getraind in de Reiki methode van Dr. Usui. Met Reiki krijg je een behandeling van je holistisch systeem met universele energie.

Ervaring van een ouder

Als ik binnenkom voor een sessie heeft Miriam een blik waarbij ze mij geheel bekijkt en vraagt ze hoe het gaat. Ze bekijkt ze mijn staat van energie en vertelt dan wat ze ziet. Ik vind dat altijd een fijn begin want ik voel me dan welkom en merkt direct dat ze op mij focussed.

Miriam creëert een liefdevolle en veilige omgeving waarin ze helpt met wat je wil aanpakken of veranderen. Dan helpt ze je te werken aan deze niet opgeloste emoties die je dwars zitten in je ontwikkeling volgens een holistische visie. Daarbij gaat het om alles in je wat hieraan raakt op allerlei niveaus en in relatie tot alle naasten om je heen. Ik vond het erg fijn dat het niet gaat om schuld maar om het omgaan met en het herkennen en begrijpen van hoe de niet opgeloste emoties ontstaan. Herkennen van gedragspatronen bij jezelf en vooral acceptatie daarvan voelt voor mij als een fijn uitgangspunt.

Miriam gebruikt een aantal technieken die je jouw gedragspatronen laten herkennen en je leert omgaan met de emoties die je hierbij hebt en ze leert je ze te verwerken. Voor mij hielpen de familieopstellingen en de geleide therapie erg goed. Vooral fijn is dat ze het zo leidt dat je zelf de problemen herkend en de emoties voelt en verwerkt zodat je onder haar leiding zelf de oplossing bent van je problemen. Dat voelt heel eigen en geeft je het vertrouwen dat je het ook na de therapie zelf kunt. Miriam doet dit op een hele liefdevolle manier die erg aanstekelijk is en prettig voelt.

Het heeft mij al heel veel innerlijke rust en kracht gebracht. Het voelde als een proces waarbij ik steeds beter mezelf kon zijn en mijzelf kon accepteren in al mijn mooie en moeilijke aspecten. Het heeft voor mijn gevoel voor mijzelf echt een verschil gemaakt dat ik niet eerder zo heb ervaren. Ik ben heel blij dat Miriam op mijn pad kwam en vind haar een aanrader als therapeute.

Onno