Leerkrachten

HSP Leerkracht

Door alle prikkels die jij opvangt in je gevoelige systeem, raakt je ‘emmer’ (je holistisch systeem) vol en loopt soms zelf over. Thuis kun je dan last krijgen van bijvoorbeeld boosheid, stress, spanningen, angstaanvallen, slecht slapen of andere fysieke, emotionele of mentale verschijnselen. Alles is dan teveel. Je hebt rust nodig en manieren om te ontprikkelen en tot jezelf te komen. Je wilt ook graag weten hoe je om kunt gaan met je hoogsensitiviteit en beter voor jezelf kunt zorgen.

Als je als hoogsensitieve leraar veel hebt meegemaakt in je leven dan zal je nog sneller overprikkelt raken. Dat komt omdat je ‘emmer’ dan al een dikkere bodem heeft en daardoor eerder over zal lopen. Soms weet je niet eens wat je allemaal ‘meedraagt’ en zitten er al jarenlang bepaalde thema’s in jouw familie die jij onbewust meedraagt. Het zijn patronen geworden en beperkende overtuigingen die je ervan weerhouden volledig in je kracht te staan. Ook hierbij kan ik jou goed helpen. Ik werk daarbij systemisch en contextueel.

Wil jij ook niet meer leeglopen door overprikkeling en van je hoogsensitiviteit je kracht maken? Zodat je weer in je KRACHT komt te staan en meer energie en verbinding zult ervaren? Dan helpen wij jou graag verder!

Holistische begeleiding helpt bij

Mevrouw bij helderblauw meer
"Misschien zit je met de volgende vragen:
Wie ben ik, wat zijn mijn werkelijke kwaliteiten?
Als je niet weet wie je bent, kun je ook je grenzen niet aangeven!"
Ook hier kan ik je bij helpen.
Kinderen in een kring met armen omhoog

Dit leer je in het holistische begeleidingstraject

Ervaringen

Ik heb verschillende technieken geleerd om met mijn hoogsensitiviteit om te gaan, waardoor ik beter bij mezelf kan blijven. Daarnaast zijn we aan de slag gegaan met de traumastukken. Ondanks dat ik soms in de weerstand kwam of angsten voelde, begeleidde Miriam mij daar met veel geduld en bemoediging doorheen.  Voor mij werd snel duidelijk dat veel gedachten / overtuigingen / patronen vanuit mijn opvoeding kwamen en dat er sprake was van overgeërfd familietrauma. Ik heb mogen leren om het onderscheid te maken tussen wat wel en niet van mij is. En ik heb stap voor stap contact kunnen maken met mijn innerlijke kind: de stem in mij die ik heel lang niet heb willen horen. Ze kreeg langzaamaan steeds meer bestaansrecht en het vertrouwen is grotendeels hersteld. Inmiddels voel ik me meer verlicht en vrij!

Een HSP leraar in het basisonderwijs