Blog

Van mijn hoofd naar mijn hart

by in Mijn HSP verhaal 25 juni 2020

 

Ik was er zo klaar mee om alleen maar vanuit mijn hoofd te leven… Denken & doen stonden bij mij jarenlang centraal. Gehaast, wat zeg ik, gejaagd ging ik door het leven. Mentaal zette ik regelmatig de knop om zoals dat zo mooi heet, maar toch merkte ik dat hardnekkige patronen steeds weer terugkwamen.

Bij mij was dat ploeterend perfectionisme, gevolgd door veel boosheid op mijn wederhelft, omdat ik steeds over mijn grenzen heen ging. Mijn schreeuw tot hulp en ‘doe toch eens wat meer om mij te ontlasten’ ging veel meer over mijzelf dan over hem.

Behalve dat ik moest leren omgaan met mijn hoogsensitiviteit, bleken er ook nog heel wat blokkades uit mijn familiesysteem voort te komen waar ik me helemaal niet van bewust was. En ik had nog meer energetische ballast bij me die voor vage klachten zorgden (moe, slecht slapen en prikkelbaar).

Spanningen en andere blokkades hadden zich vastgezet in mijn holistische systeem, wat tot chronische stressreacties leidde. Echter, ik bleef vanuit mijn wilskracht doorwerken. Omdat de reguliere coaching niet tot werkelijke heling leidde, slechts oppervlakkig (alleen mentaal of gedrag), kon mijn interne alarmsysteem gemakkelijk weer ‘afgaan’ als ik onbewust getriggerd werd. Zo liep ik steeds weer leeg.

Diepere lagen helen

Tijdens mijn opleiding tot holistisch therapeut mochten er vele diepe lagen in mij helen. En kwam ik erachter hoe ik enerzijds met mijn hoogsensitiviteit om kan gaan en anderzijds hoe alles op een dieper niveau met elkaar is verbonden. Ik heb ook mijn zielsmissie ontdekt en dat is anderen begeleiden bij het proces van bewustwording & zelfheling. Ik heb hier vele prachtige technieken voor geleerd. Vanuit mijn achtergrond als pedagoog en lerarenopleider heb ik daarnaast een extra specialisatie gericht op het begeleiden van hoogsensitieve leraren en kinderen.

Onze gezondheid omvat veel meer dan het fysieke of mentale deel. Een holistische benadering op gezondheid houdt in dat ik mijn cliënten begeleid op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel (energetisch) gebied.

Ik pas daarbij diverse coaching en therapievormen toe, zoals: Therapie in Beeld (systeemtherapie), kerntherapie, mindfulnessbased therapy, geleide meditatie, creatieve- en lichaamsgerichte therapie.

Miriam

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *