Blog

HSP: Ik voel me niet lekker in mijn lijf!

by in Mijn HSP verhaal 1 oktober 2020

Het is tijd om een persoonlijk stuk te delen.

Voor wie mij kent en mij niet (echt) kent.

Jarenlang heb ik geworsteld met mijn persoonlijke gevoelens van ‘niet lekker in mijn lijf voelen’, want: ik had toch immers alles wat mijn hartje begeerde: man, drie gezonde kinderen, goede baan, eigen huis?

Toch voelde ik me heel vaak zo naar van binnen dat als mijn man zei: ‘Je moet gewoon blij zijn!’ ik het liefst iets naar zijn hoofd wilde gooien. En dat ook echt weleens deed. Zijn onbegrip sneed als een mes door mijn ziel.

Zo erg leed ik van binnen dat ik momenten kende van ‘er helemaal niet meer willen zijn’.

Schaamte lag er op dit stuk. Een taboe om over je kwetsbaarheid te spreken. Immers: mij is altijd geleerd sterk te zijn en door te gaan, dat was dan ook jarenlang mijn overlevingsstrategie.

Ik moest de reis naar binnen maken om erachter te komen welke last ik droeg en dat dit niet allemaal van mij was, maar o.a. vanuit mijn familielijnen kwam.

Ik en ik alleen echter moest mijn processen ondergaan om uit mijn herhalende patronen te komen en om mijzelf te bevrijden van de zwaarte.

Van het ploeterend perfectionisme en neiging tot controle naar loslaten, dat viel niet mee.

Van denken naar voelen,  poeh, ook zoiets dat ik jarenlang had vermeden.

Gelukkig werd ik hierin heel goed begeleid door een holistisch therapeut, zij is de eigenaar van het Nieuwetijdscentrum, waar ik, oh universum met je grappen, nu zelf lesgeef!

Ook heb ik met mijn hoogsensitiviteit leren omgaan en leren begrenzen, ik was namelijk grenzeloos. Ik vervloeide steeds met mijn omgeving en als klap op de vuurpijl gaf ik mezelf daarbij helemaal leeg.

Als über-HSP leefde ik volledig van buiten naar binnen en zoog ik als een soort Sponge Bob voortdurend alle energie (lees: shitty bagage) om me heen op. Wat een uitputtingsslag elke dag. Dagelijks ging ik bruisend en stuiterend van energie naar opeens neervallen van vermoeidheid, weg energie. Misschien herken je hier iets van jezelf in?

Nu gaat het gelukkig (sinds een paar jaar) heel goed met mij en ben ik dankbaar dat ik anderen een stukje op weg mag helpen op het hoogsensitieve pad.

Ik heb eenvoudige en efficiënte technieken geleerd om mezelf te begrenzen, mijn aura te verkleinen, om mijn lichte en schaduwkanten te omarmen en een goede energie-balans te vinden. Ik leef vanuit mijn eigen kleuren/energie en sta in mijn kracht.

Wil jij ook vanuit mijn visie ‘help mij het zelf te doen’ aan de slag met je eigen hoogsensitiviteit en de processen waar je inzit? Bel of app me eens voor een vrijblijvende kennismaking.

Ook start binnenkort de cursus mindfulness voor HSP bij Studio Van Hout. Mindfulness en meditatie waren voor mijzelf als HSP een enorm hulpmiddel bij het doorbreken van negatieve gedachtenpatronen en het verkrijgen van meer innerlijke rust. Misschien is het ook iets voor jou?

Je bent meer dan welkom.

Hartegroet,

Miriam

#hoogsensitief #hsp #hooggevoelig #hooggevoeligheid #therapie #coaching #synergieadvies #mindfulness #meditatie #bewustzijn #innerlijkerust

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *