Blog

Ben jij een hooggevoelige leraar?

by in Hooggevoelige leraar 25 maart 2019

Je bent gevoelig, voelt kinderen goed aan, bent daarnaast een snelle denker en je bent associatief.

Je ziet snel hoe dingen anders moeten, beter, je ziet wat er moet gebeuren en je wilt je daar graag voor inzetten.

Je helpt graag anderen en wilt het beste uit je leerlingen halen. Je legt de lat hoog voor anderen en voor jezelf. Daarbij loop je soms leeg. Je put jezelf uit en hebt dan helemaal geen energie meer om ‘positief’ voor de klas te staan, of om nog positief voor je partner of kinderen te zijn. De emmer is leeg. Je bent dan moe en wilt eigenlijk helemaal niet meer voor de ander zorgen. Misschien word je ook vaker boos dan je zou willen.

Of je hebt moeite de controle los te laten, waarbij het je soms allemaal teveel wordt. Het grijpt je naar de keel als je denkt aan die moeilijke klas. Je ligt er wakker van, je gaat malen.

Herken je jezelf in 1 van deze situaties?

Dan kan ik je misschien helpen!

Ik ben zelf hoogsensitief en heb jarenlang gewerkt als docent pedagogiek/onderwijsadviseur/lerarenopleider en leraar voordat ik holistisch therapeut werd. Ik kan jou dus vanuit mijn eigen ervaring begeleiden en weet wat het is om van ‘buiten naar binnen’ te leven, in plaats van ‘van binnen naar buiten’.

Wil je ook weer in je kracht komen te staan? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, voel zelf of je een klik hebt met mij, alleen dan kan er synergie ontstaan! Ik kijk ernaar uit. Harte-groet, Miriam.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *